Man gebruikt geweld tegen agent

zondag 29 oktober 2017

Lisserbroek - De politie heeft gisterenavond een 20-jarige man uit Hoofddorp aangehouden omdat hij geweld heeft gebruikt tegen een agent.

Op zaterdagavond 29 oktober rond 23:35 uur, vond er een algemene politie controle plaats op de Lisserdijk in Lisserbroek. Bij een controle van een scooter zag een agent dat de oorspronkelijke bestuurder even tevoren was weggelopen en dat de passagier zich uitgaf als bestuurder. Nadat de agent de bestuurder met deze handeling confronteerde beledigde deze man de agent meerdere maal op grove wijze dit ten overstaande van omstanders. Daarop werd de man te kennen gegeven dat hij was aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette deze man zich hevig en voelde de agent plotseling een hevige pijnscheut in zijn pink. Na controle in het ziekenhuis bleek dat de pees van de pink van de agent was afgescheurd hierdoor zal de agent vermoedelijk enige weken zijn normale werkzaamheden niet kunnen uitoefenen. 

Zaken waarin geweld tegen politiemensen wordt gebruikt worden altijd hoog opgenomen. Zo bekijkt het Openbaar Ministerie of er in voorkomende gevallen een strengere straf opgelegd kan worden. De agent in kwestie heeft aangifte gedaan tegen de verdachte. Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuw-Vennep | 112 alarmeringen Nieuw-Vennep | Goedkoop Tanken in Nieuw-Vennep | Supermarkten in Nieuw-Vennep | Weerbericht Nieuw-Vennep