Inbrekersgereedschap

donderdag 4 mei 2017

Heemstede - Op donderdagmorgen hield de politie twee Amsterdammers van 20 en 23 jaar oud aan wegens het voorhanden hebben van inbrekersgereedschap.

Omstreeks 01.20 uur zag de politie een personenauto rijden op de Heemsteedse Dreef in Heemstede. Nadat de auto aan de kant was gezet bleken er twee mannen in te zitten. Zij waren bekend bij de politie in verband met inbraken.

Bij controle van het voertuig vond de politie gereedschap, dat onder anderen gebruikt kan worden bij het inbreken en het forceren van sloten. Er waren echter onvoldoende aanknopingspunten om aan te tonen dat de mannen op dievenpad waren, zodat zij weer weg mochten.

Toen de politie bij de controleplaats nog even in de bosjes ging kijken, vonden zij op de plaats waar een van de verdachten had staan plassen, een OBDstekker. Dit betreft een stekker die je kunt aansluiten op een auto. Via deze stekker kom je in de boardcomputer terecht, waar de instellingen (bijv. alarm) kunnen worden gewijzigd. De verdachten zijn hierop alsnog aangehouden.

2017090651

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nieuw-Vennep | 112 alarmeringen Nieuw-Vennep | Goedkoop Tanken in Nieuw-Vennep | Supermarkten in Nieuw-Vennep | Weerbericht Nieuw-Vennep